Orientační nabídka


International


Znak města Jemnice (odkaz na titulní stránku) 

Město Jemnice
Oficiální webové stránky


Vyhledávání


 

Cesta: Titulní stránka > Radnice

 

Z nových knih

 

 
 

Vlčková Věra – Cestami života: děj knihy se odehrává od konce 19. století do poloviny 20. století. Líčí životní osudy rodiny Matěje Pokorného, vařiče piva a sklepmistra v někdejším knížecím pivovaru v České Skalici. Autorka příběh vypráví na základě historických faktů, získaných studiem pramenů a vzpomínek protagonistů.

Haratischwili Nina - Osmý život (pro Brilku): strhující rodinná sága provoněná čokoládou se odehrává na pozadí celého dvacátého století. Od roku 1900 přes Rusko i Evropu, na pozadí komunismu, fašismu i dalších dějinných zvratů se odvíjejí osudy, tragédie, lásky i nenávisti střídajících se generací Ničiny a Brilčiny rodiny, vše nahlíženo očima jejich ženských příslušnic.

Palán Aleš – Náčelník: Pro skauty, trampy a toulavý lid s batohem na zádech všeobecně je Miloslav Nevrlý určující osobností. Jeho osamělé toulky po Jizerských horách a Karpatech, které podnikal od padesátých let, inspirovaly zástupy následovníků. V knižním rozhovoru dokládá, že užitek z cest je možné čerpat v každém věku, pokud duše zůstane dychtivá. To vše koření vrchovatou dávkou humoru.

Vondruška Vlastimil – Lucemburská epopej II.: druhý díl románové fresky začíná příchodem kralevice Karla do Čech a končí dva roky po smrti jeho otce Jana Lucemburského u Kresčaku, kdy se Karel ujímá vlády doma i v říši. Celé 14. století je jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše, ale aspirovala i na to, aby se stala „druhým Římem“ křesťanstva.

Černucká Veronika – Oběšencův vrch: soukromá vyšetřovatelka Tara přijíždí do Polné, aby pátrala po vrahovi, který si vybírá nevěrné muže a ženy. Někdo tu vraždí velmi brutálně a jako vzkaz zanechává u těl mrtvé vrány.

Pavelková Kristína – Život v jeho stínu: na začátku má Hana milujícího manžela, společenský status i peníze. Po několika přesně mířených životních ranách však ztratí všechno. Musí padnout až na samé dno, aby se znovu dokázala postavit.

Suchan František - Bez frází: bez frází je prostor, kde špičkoví sportovci sdílejí své životní příběhy. Příběhy vyprávěné jejich vlastními slovy a obsahující, co oni sami uznají za vhodné. Příběhy, které mají inspirovat ostatní.

Geislerová Aňa – Co tě nezabije: debutová sbírka povídek, známé filmové herečky, plná postav v rozličných, více či méně běžných životních situacích.

Nquyen Phan Que Mai – Hory zpívají: kniha je příběhem několika generací rodiny Tranovy mapujícím téměř celé jedno století vietnamských dějin.

Šťastná Barbora – Hotel Atlantic: dvě dívky a dva chlapci na útěku z Čech do Palestiny za sebou nechávají nebezpečí válečné Evropy, ale netuší, že jim osud připravuje řadu nových a těžkých zkoušek. Dočkají se všichni konce války a najdou ztracený domov?

 
Zodpovídá: Hana Křikavová
Vytvořeno / změněno: 13.3.2024 / 13.3.2024
 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém